Dit is waarom vergaderen niet werkt

By Else de Boer 1 jaar agoNo Comments
Home  /  Ontwikkelingen  /  Dit is waarom vergaderen niet werkt

Dit is waarom vergaderen niet werkt

 

Je kent het waarschijnlijk wel; de wekelijkse of maandelijkse vergaderingen. Iedereen neemt dezelfde rol aan als altijd, iedereen wil even zijn zegje doen, maar hoe veel zijn jullie er nu echt mee opgeschoten? Veel mensen zijn al bezig met de nieuwe manier van werken, maar hoe zit het met de nieuwe manier van vergaderen? Wij leggen uit waarom vergaderen niet werkt en geven tips om effectiever te vergaderen; out of the box vergaderen.

Dit is waarom vergaderen niet werkt

  1. Niemand voelt zich ergens verantwoordelijk voor

Hoe meer mensen bij elkaar zitten, hoe meer mensen het idee hebben dat iemand anders het wel oppakt. Want wie controleert nu echt of iets gedaan wordt?

  1. Grootste mond wint

De mensen met de grootste mond hebben vaak de meeste inspraak in een vergadering. Maar zijn zij ook de meest kundige mensen? Wij denken dat de allerbeste ideeën waarschijnlijk helemaal niet worden uitgesproken.

  1. Vergaderingen duren te lang

We lopen allemaal netjes de punten af van de agenda. Iedereen mag even zijn zegje doen over de onderwerpen, maar hebben we ook echt iets bereikt? Aan het einde van een vergadering is vaak iedereen te suf om nog knopen door te hakken, dus wat doen we? Uitstellen naar volgende week, waar waarschijnlijk ook vrij weinig bereikt zal worden.

  1. Vergaderen is saai

Laten we eerlijk zijn. Wie wordt er nou echt vrolijk van vergaderen? Lang niet alle onderwerpen die worden besproken zijn relevant voor jou. Toch moet je erbij zitten en ernaar luisteren.

Dit is hoe vergaderen zou moeten zijn

Leg de standaardagenda punten eens aan de kant en denk na met collega’s waar jij nou echt tegenaan loopt, wat jou nou echt irriteert en hoe we dit gaan oplossen. Misschien nog belangrijker: waar lopen onze klanten nu tegenaan? Houd de groepen klein, want hoe groter de groepen, hoe minder verantwoordelijkheid men neemt. Maar misschien nog het aller belangrijkst: houd het leuk en informeel, focus op innovatie en creativiteit. Misschien niet voor elke vergadering en alle agendapunten handig, maar wij denken dat hier zeker aandacht aan besteed moet worden. Er zijn verschillende interessante technieken om out of the box te vergaderen, zoals brainwriting, negatief brainstormen of denkhoeden.

Wil jij effectiever vergaderen?

Vraag dan nu onze workshop out of the box vergaderen aan. Kijk hier voor meer informatie.

 

Category:
  Ontwikkelingen
this post was shared 0 times
 800

Leave a Reply

Your email address will not be published.